Számviteli Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott díj alapítása tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Irodalmi díj alapítása

Kérdés: Nonprofit szervezet (egyesület, alapítvány) irodalmi díjat alapítana, s ezzel együtt - adott összeget - juttatna magánszemélyeknek. Milyen dokumentumok szükségesek a díj alapításához, valamint annak adómentes juttatásként való kezeléséhez? Ha ösztöndíjat is szeretne nyújtani a szervezet, mit kell tartalmaznia az erről szóló megállapodásnak, különös tekintettel az adómentességi feltételekre?
Részlet a válaszból: […]határidőket, valamint a pályázat elbírálására hivatottak körét) megjelöli. A pályázat nem tartalmazhat olyan feltételeket, amelyekből - az eset összes körülményeinek mérlegelésével - megállapítható, hogy a pályázatnak előre meghatározott nyertese van (színlelt pályázat). A közhasznú, kiemelkedően közhasznú alapítványból, közalapítványból fizetett ösztöndíj, szociális segély, a diák- és szabadidősport résztvevőjének alkalmanként 500 forintot meg nem haladóan fizetett összeg adómentes, ha ezeket a szervezet alapszabályában rögzített közhasznú céljával összhangban nyújtják. Az ösztöndíj adómentességének további feltétele, hogy azt oktatási intézményekben folytatott tanulmányok, kutatás, külföldi tanulmányút finanszírozására adják. A közhasznú jogállástól függetlenül adómentes az olyan alapítványból, közalapítványból, egyesületből a létesítő okiratban meghatározott célra történő kifizetés, amely egyáltalán nem folytat vállalkozási tevékenységet, és az alapítók, adományozók, csatlakozók az adományaik után semmiféle adóval kapcsolatos kedvezményi lehetőséggel nem éltek. Ha a juttatás címzettje az alapító, az adományozó, a támogató vagy a[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2009. február 5.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 3988
Kapcsolódó tárgyszavak:
Kapcsolódó összes tárgyszó: