Számviteli Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott előleg támogatásnál tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Mikor támogatás az előleg?

Kérdés: Társaságunk egységes területalapú támogatásra nyújtott be kérelmet 2011-ben. Novemberben kifizették a kért támogatást 50%-ban, és a végzésben ezt előlegként tüntették fel. Hova kell könyvelni? A fennmaradó összeget feltehetőleg 2012-ben a mérlegkészítés után fogják folyósítani, és ekkor hozzák meg a megítélt összegről a határozatot is.
Részlet a válaszból: […]közé átvezetni (T 479 - K 9634). Ha a határozat a mérlegkészítés időpontja után emelkedik jogerőre, az előlegként kapott összeget is csak 2012-ben lehet egyéb bevételként elszámolni. Ha a jogerőre emelkedés a mérlegfordulónap és a mérlegkészítés időpontja között van, akkor a már megkapott, előlegként kimutatott összeget is el kell számolni támogatásként, de el kell számolni a megítélt támogatásból még meg nem kapott összeget is az aktív időbeli elhatárolásokkal szemben (T 3913 - K 9634). Az időbeli elhatárolást a támogatás folyósításakor kell megszüntetni (T 9634 - K 3913 és T 384 - K 9634). A számviteli törvény indokolt esetben lehetővé teszi a mérlegkészítés időpontjának a módosítását. A területalapú támogatás olyan kiemelt gazdálkodási feltételnek minősül, amelyet indokolt a mérlegkészítés időpontjának meghatározásánál, szükség esetén módosításánál is figyelembe venni. A társaságnak[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2012. február 23.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 5320
Kapcsolódó tárgyszavak: , ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: , ,