Számviteli Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott elosztói alapdíj tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Áramdíj költségkénti elszámolása

Kérdés: A 4625. számú kérdésre adott válaszuk alapján az áramdíjszámlákon feltüntetett díjaknak csak egy része anyagköltség. Ezzel szemben a 2833., a 3708., a 3893. és a 4255. kérdésekre adott válaszok alapján az eszköz bekerülési értékének részei az eszközhöz egyedileg hozzákapcsolható tételek is. Kérem a 4625. számú kérdésre adott válasz pontosítását az előbbiek alapján!
Részlet a válaszból: […]tekinteni, ezek összegét mint igénybe vett szolgáltatások költségeit kell kimutatni. Ezen válaszunkat azonban nincs okunk, lehetőségünk megváltoztatni, mert akkor az Szt. 47. §-ában előírtakat sértenénk meg. A kérdés helyesen idézi a törvényi előírást, mely szerint az eszköz bekerülési értékének részei az eszközhöz egyedileg hozzákapcsolható tételek is. A kérdésből viszont az következik, hogy a kérdező az "egyedileg hozzákapcsolható tételek" követelménytől eltekintett, vagy azt sajátosan értelmezi. Például az elosztói alapdíj fix összegben meghatározott értéke miként rendelhető hozzá az áramfogyasztás[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2010. szeptember 9.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 4693
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,