Számviteli Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

Keresés eredménye

A találat a megadott számlázás (utólagos különbözet) tárgyszóra
Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!
A találat: Utólagos különbözet számlázása
Kérdés: Társaságunk megállapodás alapján első körben, az értékesítéskor csak az önköltséget számlázza a vevőnek, majd a többszöri kiszállítás után számlázza a megállapodás szerinti, de utólagos különbözetet. A különbözet után az áfát mikor kell bevallani? Kell-e eredeti számlához kapcsolva önellenőrzést végezni?
Részlet a válaszból: […]Ebből következően az eladási árát is csak egyszer lehet számlázni. Ha később vagy már az első számlázáskor kiderül, hogy az eladási árnál kevesebbet (csak az önköltséget) számláztak, akkor később a különbözet megállapításakor az eredeti számlát kell helyesbíteni, visszamenőlegesen számviteli szempontból is, de az Áfa-tv. teljesítésre vonatkozó előírásai alapján is. A helyesbítő számlákat az eredeti számlákra hivatkozással, az eredeti számlák szerinti teljesítési időponttal kell elkészíteni, árbevétel helyesbítéseként könyvelni, a fizetendő áfa korrekciójaként (növekedéseként) bevallani, egyértelműen önellenőrzés keretében (legalábbis az áfánál, ha a társaság[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2018. október 25.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 7755
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,