Étteremben felszolgált italok minősítése


Az 5681. kérdésre adott válaszukban hibát vélek felfedezni a felszolgált italok tekintetében. Az étterem nem kereskedik, hanem szolgáltat. Az italt nem változatlan formában értékesíti, hanem felszolgálva. Ezért úgy gondolom, a költségelszámolás helyes módja, ha az ital bekerülési értéke is anyagköltség és nem elábé.


Megjelent a Számviteli Levelekben 2013. március 7-én (281. lapszám), a kérdés sorszáma ott: 5770

[…] be­épül az előállított termékbe, része lesz a nyújtott szolgáltatásnak, azok jellemzően elveszítik eredeti formájukat, jellegüket, nem maradnak meg változatlan állapotban. A vásárolt anyagokon belüli csoportosítás kitűnően utal erre, mely szerint megkülönböztetünk nyers- és alapanyagot, segédanyagot, üzem- és fűtőanyagot, fenntartási anyagot, építési anyagot, egyéb anyagot. A vendég megrendelésére felszolgált italok nem sorolhatók […]
 
Kapcsolódó címke:
 

Elküldjük a választ e-mailen*

*
*ingyenes választ évente csak egyszer küldünk.
A *-gal megjelölt mezőket kötelező kitölteni.