Számviteli Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott áfa (közösségen belül) tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Közösségen belül vásárolt alkatrész áfája

Kérdés: Áfaalany, negyedéves bevalló, közösségi adószámmal rendelkezik. Olaszországból vásárolt alkatrészt. A számlát euróban állították ki, adót nem tartalmaz a számla. A termék 27%-os áfás. Az áfabevallás melyik sorában kell szerepeltetni a beszerzést, illetve A 60-as összesítő nyilatkozatot is kell benyújtani? Ha a teljesítés napján érvényes számlavezető bank által alkalmazott eladási árfolyamot alkalmazom, az megfelel a könyvelésben és az áfabevallásban is?
Részlet a válaszból: […]lehetőséget ad az átváltáskor alkalmazandó árfolyamra. Az Áfa-tv. 80. §-ának (2) bekezdése szerint - Közösségen belüli termékbeszerzés esetén - a fizetendő adó megállapításakor érvényes, belföldön pénzváltási engedéllyel rendelkező hitelintézet által jegyzett eladási árat, vagy az MNB által közzétett árfolyamot lehet alkalmazni. Ha az adózó az MNB által közzétett árfolyammal kíván számolni, akkor azt előzetesen az adóhatósághoz be kell jelenteni.A számvitelben a számviteli politikában rögzített módon vagy a vállalkozás által választott hitelintézet által meghirdetett devizavételi és -eladási árfolyam átlagán, vagy az MNB által[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2016. július 14.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 7020
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,