Számviteli Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott áfamentes szolgáltatás tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Euróban számlázott áfamentes szolgáltatás

Kérdés: Belföldi partnerünk euróban számláz áfamentes szolgáltatást. A számlája késve érkezett. A számlán árfolyamot nem tüntetett fel. Kérdésem az, ha a következő hónapra könyvelem, akkor milyen árfolyamot használjak? A számla kiállításakor érvényes hivatalos MNB-árfolyamot, vagy a teljesítéskor érvényeset? (Ez a számlabeérkezés napja.) Erre a számlára érkezett egy jóváírás, amely az eredeti számla kiállítását követő hónapban lett kiállítva. Itt milyen árfolyamot kell alkalmazni? A jóváírás dátumakor érvényeset, vagy az eredeti számla könyvelésekor használt árfolyamot?
Részlet a válaszból: […]§-ának k) pontja alapján csak a jogszabályi hivatkozást vagy bármely más, de egyértelmű utalást arra, hogy a szolgáltatás nyújtása mentes az adó alól, szabad feltüntetni. Az euró árfolyamát nem kell, nem szabad feltüntetni, mert az áfa szempontjából nem kell, a számviteli elszámolás során pedig zavaró lehet. A kérdező cégnek - bármikor kapta az euróban kiállított számlát - a szolgáltatásnyújtás tényleges teljesítési időpontjában érvényes, az általa választott euróárfolyamon kell az euróösszeget forintra átszámítani és könyvelni. (Nem a számla kiállításakor, illetve a számla beérkezésekor érvényes - választott - euróárfolyamon kell a forintra történő átszámítást elvégezni!) Jóváíró számlát sem az Szt., sem az Áfa-tv.[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2010. december 16.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 4849
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,