Keresés eredménye

2 találat a megadott ajánlati biztosíték tárgyszóra
Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!
1. találat: Ajánlati biztosíték
Kérdés: Az ajánlati biztosítékként kapott összegről kell-e számlát kiállítani? Ez áfás összegnek minősül? Ha minden rendben lezajlott, és vissza kell fizetni, mi a teendő? Ha nem megfelelő a teljesítés, és beszámításra kerül, hogyan kell eljárni?
Részlet a válaszból: […]K 4799). Az óvadék nem áfaköteles. Amennyiben az ajánlati biztosítékként kapott összeget vissza kell fizetni, mert minden rendben lezajlott, akkor a pénz visszafizetését a rövid lejáratú kötelezettséggel szemben kell elszámolni (T 4799 - K 384). Ha az ajánlati biztosítékot adó részére az ajánlati biztosítékot nem kell visszafizetni,[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2007. november 22.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 3416
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
2. találat: Ajánlati biztosíték könyvelése
Kérdés: A kht. 200 milliós beruházást valósít meg. Az építési vállalkozót közbeszerzési pályázat alapján választottuk ki és 1 millió forint ajánlati biztosítékot kértünk, amelyet a beruházás sikeres és hiánymentes befejezése után visszafizetünk. Hogyan kell ezt könyvelni?
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2002. február 28.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 573
Kapcsolódó tárgyszavak:
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,