Számviteli Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott alapítvány eszközei tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Alapítványi fenntartásba került eszközök

Kérdés: Oktatási intézmény a költségvetési számvitel szerint vezette a könyveit, a kis értékű tárgyi eszközei a főkönyvben azonos összegben bruttó érték és értékcsökkenés összeggel szerepeltek. Az intézmény alapítványi fenntartásba került. Az eszközök könyv szerinti értéken kerültek az új intézmény vagyonába. A jelentős nagyságrendet képviselő kis értékű eszközeit (melyek nettó értéke nulla) hogyan szerepeltesse az analitikus nyilvántartásban és a főkönyvben?
Részlet a válaszból: […]kerültek át, az alapítványi és a költségvetési számvitel azonossága a kérdés szerinti esetben nem indokolja az eddigi analitikus, illetve főkönyvi nyilvántartás változtatását a kis értékű tárgyi eszközök esetében.Az intézményi vagyon védelme érdekében a kis értékű tárgyi eszközök analitikus nyilvántartása indokolt, de nem feltétlenül szükséges a bruttó (bekerülési) érték mellett az azzal azonos összegű értékcsökkenést[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2021. március 11.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 8461
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,