Számviteli Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott ápolási díj tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Bérelt lakás, ápolási díj, képzési költség szja-ja

Kérdés: A 2004. évi Szja-tv. módosításával kapcsolatosan: természetbeni juttatásnak minősül-e 2004-től (azaz a cégnek kell a 44 százalékos szja-t, ill. tb-járulékot fizetni), vagy összevonandó jövedelemnek minősül a következő esetekben: - a társaság alkalmazottjának a cég ingyenesen rendelkezésre bocsátja a lakást (eddig természetesen természetbeni juttatásként a piaci árnak megfelelő bérleti díj után 44 százalék szja-t, ill. tb-járulékot fizetett); - a cég kórházi ápolását finanszírozta külföldi személynek; - iskolarendszerű képzést finanszíroz a cég egyik dolgozójának.
Részlet a válaszból: […]összevonandó jövedelme. Ilyen juttatás esetében a munkáltatónak akkor is meg kell fizetnie az adóelőleget és az egyéni járulékot, ha azt nem tudta levonni. A befizetett adóelőleget a magánszeméllyel szembeni követelésként nyilvántartásba kell vennie, és ezt a követelést a későbbiekben bármely általa kifizetendő kötelezettségébe beszámíthatja. A 2005. évtől változott a szabályozás: ha belső szabályzat alapján több munkavállaló számára azonos feltételekkel és módon biztosítanak lakhatási lehetőséget, úgy az ismételten a kifizetőnél válik adókötelessé a természetbeni juttatásokra vonatkozó szabályozás szerint. Külföldi személy kórházi ápolásának finanszírozása Külföldi személy kórházi ápolásának finanszírozása nem minősül természetbeni juttatásnak, az elszámolás attól függ, hogy a külföldi személy milyen kapcsolatban áll a céggel. Az így elszámolt költség esetében azt is vizsgálni kell, hogy a vállalkozás érdekében felmerült költségnek minősíthető-e. Képzés[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2005. június 30.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 2243
Kapcsolódó tárgyszavak: , ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: , ,