Számviteli Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott besorolási szám tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: A besorolási szám feltüntetése a számlán

Kérdés: Az Áfa-tv. 13. §-a (1) bekezdése 16. pontjának g) alpontja szerint a számlának tartalmaznia kell a termék (szolgáltatás) megnevezését, valamint besorolási számát, amely legalább szükséges az e törvény szerinti hivatkozás beazonosításához. Mit jelent az, hogy "legalább szükséges az e törvény szerinti hivatkozás beazonosításához"? Különféle vélemények vannak.
Részlet a válaszból: […]vagy szolgáltatás besorolási számra hivatkozással szerepel az Áfa-tv.-ben: 7. § (1) bekezdésének d) pontjában szereplő személygépkocsinál, 33. § (2) bekezdésének a) pontjában említett motorbenzinnél, c) pontjában említett helyi és távolsági személytaxi szolgáltatásnál, az 1. számú mellékletben felsorolt termékeknél és szolgáltatásoknál, a 2. számú mellékletben besorolási számmal szereplő szolgáltatásoknál és termékeknél, a 4. számú mellékletben felsorolt termékeknél (a felvásárlási jegynek minden esetben kötelező tartalmi eleme a vámtarifaszám, annyi számjeggyel, ahogyan a törvényben szerepel), továbbá az 1998. évi LXIV. törvény 4. számú mellékletében felsorolt termékek esetében. Olyan esetekben, amikor az Áfa-tv. nem írja elő kötelezően a besorolási szám feltüntetését, de a számla kibocsátójának más kötelezettsége miatt szükséges, indokolt azt a számlában feltüntetnie, illetve ha a vevőnek szükséges, javasolt annak feltüntetését az eladótól kérnie. Vannak olyan esetek, amikor más jogszabály, más adótörvény vagy rendelet besorolási számra (jellemzően vámtarifaszámra) hivatkozással említ valamely terméket vagy szolgáltatást, és fűz hozzá adófizetési, adó-visszatérítési, költségelszámolási[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2002. július 18.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 769
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,