Számviteli Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

2 találat a megadott bevallási időszak tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Éves vagy negyedéves bevallás az ügyvédi irodánál

Kérdés: Ügyvédi irodaként tevékenységünk 2002-ben kizárólag tárgyi adómentes volt. 2003-tól éves vagy negyedéves bevallásra vagyunk kötelezettek?
Részlet a válaszból: […]fizetendő adó hiányában - nem tudja teljesíteni. Amennyiben az adózónak a tárgyévet megelőző évben (2002-ben) az általa teljesített termékértékesítésének és szolgáltatásnyújtásának adó nélküli összesített ellenértéke - ideértve a külföldön teljesített termékértékesítés és szolgáltatásnyújtás ellenértékét is -, vagy annak időarányosan éves szintre átszámított összege a 8 millió forintot nem haladta meg, a tárgyévről (2003-ról) éves adóbevallás benyújtására kötelezett. Mivel a törvény lehetőséget ad arra, hogy az adózó a tárgyévet megelőző év utolsó adómegállapítási időszakáról benyújtott bevallásához csatolt nyilatkozatában bejelentheti, hogy a tárgyévre nézve a negyedévenkénti[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2003. február 6.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 1080
Kapcsolódó tárgyszavak: , ,

2. találat: Exportszolgáltatás és a bevallási időszak kapcsolata

Kérdés: Egy társaságnak 2000-ben az Áfa-tv. 15. §-ának (5) bekezdése, illetve 1. és 3. §-a alapján nem kellett áfát fizetni az exportszolgáltatás után. A társaság 2001 I. negyedévére benyújtott adóbevallását az adóhivatal nem fogadta el, mert a társaság éves bevalló, ugyanis az adóhivatal szerint 2000-ben a termékértékesítés és szolgáltatásnyújtás ellenértéke nem haladta meg a 8000 E Ft-ot. Az Áfa-tv. 47. §-ának (2) bekezdése nem szól arról, hogy az export ellenértékét a 8 millió Ft-os értékhatár megállapításánál figyelmen kívül kell hagyni. Mi a helyes értelmezés?
Részlet a válaszból: […]sem, hogy a szóban forgó cég alanya az általános forgalmi adónak itthon, azaz az Áfa-tv.-t alkalmaznia kell. Tekintettel arra, hogy az éves bevallási értékhatárban a cég gazdasági tevékenységéből származó bevételének kell szerepelnie [Áfa-tv. 47. §-ának (2) bekezdése], valamint a gazdasági tevékenység fogalmára az Áfa-tv. 5. §-ának (1) bekezdésében adott definícióban nem csak a belföldi bevételszerző tevékenység van benne, az éves bevallás értékhatárában a társaság külföldi teljesítési helyű szolgáltatásnyújtásait is kalkulálni kellene. (Nem beszélve arról,[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2001. december 20.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 478
Kapcsolódó tárgyszavak: , ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: , , ,