Számviteli Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott biztosításközvetítői tevékenység tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Egyéni vállalkozó biztosításközvetítői tevékenysége (eva)

Kérdés: Az evás egyéni vállalkozó biztosításközvetítői tevékenységet folytat. A közvetített szerződések után jutalékot kap, amit leszámláz. A kifizető a felmerült üzemanyagköltséget is megtéríti részére. Köteles-e ezzel az összeggel a számla összegét növelni (ebben az esetben nem tud költséget elszámolni), vagy önálló tevékenységgel összefüggésben kifizetett költségtérítésként is figyelembe veheti, 100%-os költségnyilatkozat mellett?
Részlet a válaszból: […]vállalkozási szerződéses kapcsolat áll fenn. Nem járhatnak úgy el, hogy a kifizetés önálló tevékenységgel összefüggésben kifizetett költségtérítés, és az evás egyéni vállalkozó 100%-os költségnyilatkozat mellett, majd útnyilvántartás alapján a kapott teljes összeggel szemben költséget mutat ki, azaz így nem keletkezik adófizetési kötelezettsége. Nem alkalmazható az a módszer sem, hogy az evás egyéni vállalkozó saját maga a kapott költségtérítés[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2006. július 20.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 2714