Számviteli Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott casco önrész tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Casco önrész elengedése

Kérdés: Dolgozónk a cég autójával munkavégzés céljából parkolt egy parkolóban, ahol a munkavégzés ideje alatt az autó oldala megsérült, amit a telephelyre való visszaérkezéskor vett észre. A gépkocsin van casco biztosítás, ami alapján a gépjárművet a cég megjavította. A dolgozónak ki kell-e fizetnie a casco önrészt, vagy el lehet tekinteni attól? Ha a cég eltekint az önrész dolgozó általi megfizetésétől, az elengedett követelésnek minősül? Kell-e a cégnek, illetve a dolgozónak az elengedett casco önrész után adót és járulékot fizetnie?
Részlet a válaszból: […]a dolgozó mulasztására, hibájára vezethető vissza, az okozott kár a biztosító által meg nem térített összeg, az önrész. Ha a belső szabályzatban rögzítettek szerint (vagy belső szabályzat hiányában) ezt az összeget meg kell térítenie a dolgozónak, akkor ettől nem lehet eltekinteni. A cégnek az önrésznek megfelelő összegű javítási költséget az áfa felszámításával számláznia kell a dolgozó felé, és árbevételként, fizetendő áfaként kell kimutatnia. Ha ezt a dolgozóval szembeni követelést (a dolgozó kötelezettségét) a cég elengedi, az a dolgozó bevétele lesz, amelyet a személyi jellegű egyéb kifizetések között kell elszámolni úgy, hogy előtte fel kell bruttósítani (a dolgozót terhelő személyi[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2020. május 28.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 8233
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,