Számviteli Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott családtag tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Munkavállaló és családtagjai részére adott juttatások

Kérdés: Külföldi részvételű társaság külföldi illetőségű, a társasággal munkaviszonyban lévő ügyvezető igazgatója családtagjának természetbeni juttatásként útiköltséget, lakásbérletet, iskoláztatást biztosít a díj megfizetésével, azt a családtag vagy az ügyvezető juttatásaként kell-e kezelni? Milyen adóvonzata van? A vállalkozás érdekében felmerült költségként elismerhető-e?
Részlet a válaszból: […]munkaviszonyban álló magánszemély, illetve közeli hozzátartozói részére adott természetbeni juttatást a vállalkozás érdekében elismert költségként ismeri el [Tao-tv. 3. számú melléklet B) fejezet 3. pont]. A képzési költségre azonban különös rendelkezést tartalmaz a személyijövedelemadó-törvény és a társaságiadó-törvény is. A Tao-tv. 3. számú melléklete B) fejezetének 14. pontja a vállalkozás tevékenységéhez szükséges ismeretek megszerzése érdekében felmerült költséget ismeri el akkor, ha a magánszemély tanulmányi költségeit, vagy annak egy részét a vállalkozás az Mt. szerinti tanulmányi szerződés alapján vállalja. Elismert költség a vállalkozással[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2001. október 11.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 383