Számviteli Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott elektronikus útdíj tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Viszonylati jegy elszámolása

Kérdés: Az e-útdíj rendszer (HU-GO) regisztrált felhasználói vagyunk. A rendszerbe rögzítettek olyan járművet is, mely nem a társaság (kft.) tulajdona, erre a járműre viszonylati jegyet vásároltak. Ebben az esetben lehetséges-e a megvásárolt tétel költség­elszámolása, célszerű-e továbbszámlázni azt?
Részlet a válaszból: […]adózás előtti eredményt növelni kell a térítés nélkül nyújtott szolgáltatás bekerülési értékével, valamint a juttatással kapcsolatban ráfordításként elszámolt általános forgalmi adóval. Ez alól kivételt jelent, ha az adózó rendelkezik a juttatásban részesülő nyilatkozatával, amely szerint a juttatás adóévében az eredménye a juttatás következtében elszámolt bevétel nélkül számítva nem lesz negatív [Tao-tv. 8. § (1) bekezdésének d) pontja és a 3. sz. melléklet 13. pontja]. Emellett az ingyenesen nyújtott szolgáltatás érdekében felmerült beszerzésre jutó áfa természetesen nem vonható le, mivel az nem adóköteles gazdasági tevékenységet szolgál (Áfa-tv. 120. §).Amennyiben viszont a viszonylati jegy értékét továbbszámlázzák, úgy társasági[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2014. október 9.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 6452