Számviteli Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott értékhatár túllépése tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Áfaalanyi mentes határ átlépése

Kérdés: Alanyi adómentes értékhatár átlépése: a fizetendő áfát arra a számlára kell felszámítani, amellyel a számlakiadás napján meghaladjuk (átlépjük) a 2 millió forintos mentes határt? E naptól vehető figyelembe az előzetesen felszámított áfa is? Ugyancsak ez a nap a változás hatálybalépésének időpontja az APEH változásbejelentő lapon? Jól értelmezem?
Részlet a válaszból: […]először adót elkülönítetten szerepeltetni, amelyikkel az adóalany az alanyi adómentesség értékhatárát túllépi. (Ha tehát az adóalany eddigi értékesítése 1890 ezer forint volt, majd valaki 130 ezer forintért vásárol, a teljes 130 ezer forint után adózni kell, és a teljes 130 ezer forintról kell a szabályszerű áfás számlát kibocsátani.) Az értékhatár túllépésének napját - álláspontunk szerint - csak akkor lehet elfogadni, ha az adóalany csak a napi pénztárzáráskor állapíthatja meg az értékhatár-túllépést. 2. Az adólevonási jog nem feltétlenül az értékhatár-túllépés napjától[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2001. március 8.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 82