Számviteli Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

2 találat a megadott értékhatár tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Fizetett előleg és az áfa-visszaigénylés értékhatára

Kérdés: A 4 millió forintos áfa-visszaigénylési értékhatárba beleszámít-e a fizetett előleg?
Részlet a válaszból: […]adóalanynál, az adóalanyként történő bejelentkezés időpontjától kezdődően időarányosan) az adóéven belül göngyölítetten elérje vagy meghaladja a 4 millió forintot. Az Áfa-tv. 17. §-a értelmében az előleg a termékértékesítés és szolgáltatásnyújtás teljesítését megelőzően, az ellenértékbe beszámíthatóan fizetett pénzösszeg, vagyis az előlegfizetés csupán pénzügyi tranzakciót jelent, a termékértékesítés és szolgáltatásnyújtás teljesítését időben megelőzi. Következésképpen a kapott előleget nem lehet figyelembe venni a hivatkozott 48. § (4) bekezdésének[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2003. február 20.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 1117
Kapcsolódó tárgyszavak: , ,

2. találat: Üzletiajándék-juttatás adómentes mértéke

Kérdés: A 10 ezer Ft egyedi értéket meg nem haladó üzleti ajándék esetén az adómentes rész meghatározása történhet-e két lépcsőben, 500 Ft alkalmanként (maximum háromszor), illetve a létszám és az 1500 Ft/fő szorzótényezővel?
Részlet a válaszból: […]meghatározás szerint az üzleti ajándék: a juttató tevékenységével összefüggő üzleti, hivatali, szakmai, diplomáciai vagy hitéleti kapcsolatok keretében adott ajándék, ide nem értve az értékpapírt. Az Szja-tv. 1. számú mellékletének 8.19 pontja szerint adómentes természetbeni juttatás a kifizető által a magánszemélynek kifizetőnként legfeljebb évi három alkalommal adott ajándék értékéből alkalmanként az 500 forintot meg nem haladó összeg. Fogalmilag úgy lehet elhatárolni a kétféle ajándék juttatását, hogy csak az az ajándék minősül üzleti ajándéknak, amelyet a juttató tevékenységével összefüggő üzleti kapcsolatok keretében ad, míg a mellékletben meghatározott ajándékot nem üzleti partnernek, illetve alkalmazottnak is lehet adómentesen[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2001. október 11.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 370