Számviteli Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott tombola tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Tombola jubileumi ünnepségen

Kérdés: Cégünk alapításának kerek évfordulója alkalmából jubileumi ünnepség szervezését tervezi, természetesen amennyiben a járványügyi helyzet azt majd lehetővé teszi. Az eseményre vállalatunk munkavállalói és azok családtagjai kapnak meghívást. A programok között felmerült a tombolasorsolás ötlete, mely során a meghívottak között értékesített tombolaszelvények kihúzásával a cég által előzetesen beszerzett tárgynyeremények kerülnek kisorsolásra. A megvásárolható tombolaszelvények száma nem éri el az 5000 darabot, illetve összértéke 2 millió forint alatt marad. A tombolaszelvények értékesítéséből származó bevételt a cég jótékonysági célra fordítaná. A meghívók kiküldését megelőzően legalább 10 nappal a Szerencsejáték Felügyelethez bejelentenénk a tervezett tombolasorsolást. A szükséges jegyzőkönyvezésnek, illetve végelszámolásnak szintén eleget tennénk. A fenti formában és keretek között tervezett tombolasorsolás nyereményei után milyen szja-, szocho-, társaságiadó-kötelezettség terheli társaságunkat?
Részlet a válaszból: […]nyereményei nem minősülnek az Szja-tv. értelmében jövedelemnek. Ilyen játékforma többek között az Szja-tv. 16. §-a alapján engedélyhez nem kötött sorsolásos játékból származó nyeremény. Így a jogszerűen szervezett tombolajáték nyereményei adómentesek. Ezért a céget és a nyertes magánszemélyeket sem terheli személyijövedelemadó-fizetési kötelezettség, továbbá az ilyen jövedelem után nem merül fel a Szocho-tv. szerinti szociálishozzá­járulásiadó-fizetési kötelezettség.A Tao-tv. 3. számú melléklet B) fejezet 12. pontja alapján a vállalkozási tevékenység érdekében felmerült költségnek[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2021. március 25.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 8472
Kapcsolódó tárgyszavak:
Kapcsolódó összes tárgyszó: