Keresés eredménye

2 találat a megadott úton lévő készlet tárgyszóra
Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!
1. találat: Úton lévő készletek nyilvántartása
Kérdés: Hogyan kell könyvelni és nyilvántartani az úton lévő készletet?
Részlet a válaszból: […]azaz úton van (T 217, 466 - K 4541, 4549), amikor az úton lévő termék megérkezik a mérlegfordulónapot követően, akkor az úton lévő anyag, áru számlájáról annak értékét át kell vezetni a megfelelő készletszámlára (T 21-22, 26 - K 217);- a számviteli előírásokkal ugyan összeegyeztethetetlen az, ha szerződés szerinti teljesítés megtörtént az eladó telephelyén, és az eladó nem számlázott, ez esetben a vevőnél a 4549. számla használata indokolt (nem számlázott szállítások).Úton lévő készletek az eladónálAzok a vásárolt, illetve saját termelésű készletek, amelyeknél a szerződés szerinti teljesítés helye a vevő raktára, telephelye, az eladó ezen készletet a mérlegfordulónapig a telephelyéről, a raktárából kiszállította, de azt a vevő a raktárába nem vételezheti[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2016. december 15.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 7160
Kapcsolódó tárgyszavak:
2. találat: Úton lévő készletek elszámolása
Kérdés: Kérem, ismertessék az úton lévő készletek helyes könyvelésének módját, mind a szállító, mind a vevő oldaláról! Az áru elindítása, átvétele, a számla időben eltér egymástól.
Részlet a válaszból: […]úton van (T 21-22, 26, 466 - K 454); amikor az úton lévő termék a mérelegfordulónapot követően megérkezik, akkor az úton lévő anyag, áru számlájáról annak értékét át kell vezetni a megfelelő raktári, bolti készlet-nyilvántartási számlára; - a számviteli előírásokkal összeegyeztethetetlen az olyan gyakorlat, amikor a szerződés szerinti teljesítés az eladó telephelyén megtörtént (a vevő a terméket átvette), a számlázás viszont nem történik meg. Úton lévő készletek az eladónál azok a vásárolt, illetve saját termelésű, de értékesítésként a mérlegfordulónapig még el nem számolt (el nem számolható) készletek, amelyeknél a szerződés szerinti teljesítés helye a vevő telephelye, az eladó a szóban forgó készletet a mérlegfordulónapig a telephelyéről (a[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2007. március 22.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 3042
Kapcsolódó tárgyszavak:
Kapcsolódó összes tárgyszó: