Számviteli Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

Lekötött betét kamata egyéb szervezetnél

Szöveg nagyítása Szöveg kicsinyítése Nyomtatás
A válaszadás időpontja: 2005. április 28. (Számviteli Levelek 105. szám, 2154. kérdés)

Olvasói kérdés Az "egyéb szervezet" egyszeres könyvvitelt vezet. Vállalkozási tevékenységet nem folytat, csak a befizetett tagdíjak és bankkamatok jelentik a bevételt. A mérlegben szerepeltetni kell-e a december 31-én pénzügyileg még nem realizálódott lekötött betét kamatát, illetve a 2004. évi gépkocsihasználat költségét, ami csak 2005-ben került kifizetésre?

ÍGY OLVASHATJA A TELJES VÁLASZT...
ha nem előfizetőnk a teljes választ elküldjük e-mailen évente egyszeri alkalommal
...ha látogató: elküldjük e-mailen*
*ingyenes választ
évente csak egyszer küldünk.
Válasz (részlet): […]Szt. előírásai szerint kell eljárni. Az eredménylevezetésbe csak a pénzügyileg rendezett bankkamatokat lehet beállítani, a december 31-ig pénzügyileg még nem rendezett bankkamatok abban nem szerepelhetnek (függetlenül attól, hogy a december 31-ig járó bankkamat esetleg már ismert vagy kiszámítható, a pénzügyi rendezés azonban még nem történt meg). Így a pénzügyileg nem rendezett járó bankkamatot a mérlegbe sem lehet beállítani. Az eredménylevezetésbe a gépkocsihasználat címén elszámolásra kerülő költséget is csak akkor, abban az évben lehet beállítani, amikor annak a pénzügyi rendezése megtörtént. A 2004. évi gépkocsihasználat címén kifizetendő összeg azonban olyan pénzmozgáshoz[…]

Figyelmébe ajánljuk

Mi az áfafizetés alapja az egyszeres könyvvitelt vezető, megszűnő, nem áfaalany bt.-nél az után az ingatlan után, amelynek áfáját a beszerzéskor visszaigényelték?

Tovább a teljes cikkhez

Egyszeres könyvvitelt vezető vállalkozás 2001. január 1-jével tért át a kettős könyvvezetésre. Mikori készletértékkel kell növelnie a társasági adót?

Tovább a teljes cikkhez

Egyszeres könyvvitelt vezető bt.-nek 1992-től van adózott eredménye. A tagok soha nem vettek ki osztalékot. Lehet-e utólag osztalékfizetés?

Tovább a teljes cikkhez

Az egyszeres könyvvitelt vezető társaságnak a 2000. december 31-én az egyszerűsített mérlegben kimutatott vásárolt, kifizetett, nem beruházási célú készlet értékével a 2000. évet követő három adóév alatt, egyenlő részletekben növelnie kell az adóalapot, azaz évenként...

Tovább a teljes cikkhez

Ha nem találta meg amit keresett indítson új keresést

Kérdésfeltevés Kérdésfeltevés Nyomtatás Főoldalra Nyomtatás Nyomtatás A lap tetejére A lap tetejére