Számviteli Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott alapítványi iskola tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Alapítványi szakiskola étkezési és szállásszolgáltatása

Kérdés: Alapítvány által fenntartott szakiskola OKJ-s képzést is végez, amelynek keretében igény szerint szállást és étkezést is biztosít a résztvevőknek a kollégiumban. A szállás és az étkezés áfamentes? A szállás és étkezés bevétele vállalkozásból származó bevételnek minősül?
Részlet a válaszból: […]meghatározott értékkel bírnak. Mindezek figyelembevételével - a konkrét tényállás mellett - áfaszempontból a következők állapíthatók meg: Az alapítványi szakiskolának [úgy is, mint az Áfa-tv. 85. §-a (4) bekezdésének d) pontja szerinti közszolgáltatónak, és úgy is, mint az Áfa-tv. 85. §-a (1) bekezdésének i) pontjában felsorolt egyéb felnőttképzést folytató intézménynek] az Országos Képzési Jegyzékben meghatározott szakképesítést adó képzési tevékenysége az Áfa-tv. 85. §-a (2) bekezdése a) pontjának értelmében az egyéb oktatás körébe tartozik, amelynek keretében végzett szolgáltatásnyújtásai mentesek az áfa alól [Áfa-tv. 85. § (1) bekezdés i) pont]. Mivel a kérdés szerint az ezen adómentes képzési tevékenységében részt vevők veszik (vehetik) igénybe a kollégiumi szállást és étkezést, megállapítható, hogy ez esetben a kollégiumi ellátás szorosan kapcsolódik az egyéb oktatás körébe tartozó képzési tevékenységhez. Ez utóbbi szoros kapcsolatra tekintettel elmondható az, hogy az Áfa-tv. 85. §-a (1) bekezdése i) pontjának értelmében az alapítványi szakiskola kollégiumi ellátási tevékenysége is mentes az áfa alól. Ezen adómentesség azonban a konkrét kérdés szempontjából kizárólag csak a kollégiumi szállásra[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2010. február 18.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 4484
Kapcsolódó tárgyszavak: , ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: , ,