Számviteli Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott apport értékesítése tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: A társaságba bevitt nem pénzbeli hozzájárulás értékesítése

Kérdés: Eladhatja-e a kft. a cégbejegyzést követően az apportlistán szereplő értékpapírt névértéken a társaság tagjának, ügyvezetőjének? Köteles-e a kft. az apport értékesítése miatt a társasági szerződést módosítani, vagy csak bejelentési kötelezettsége van?
Részlet a válaszból: […]vagyoni hozzájárulást a társaságtól nem követelheti vissza. Ebből következően a kft. létrejötte, a cégjegyzékbe történt bejegyzése után szabadon rendelkezik a nem pénzbeli vagyoni hozzájárulásként átvett eszközökkel, természetesen az átvett értékpapírokkal is. Így, ha a kft. értékesíti az apportként átvett értékpapírokat, akkor nem kell a társasági szerződést módosítania, és nem kell azt a cégbíróságnak bejelentenie. A kérdés azt sugallja, hogy félreértik a Gt. 12. §-a (4) bekezdését: a nem pénzbeli hozzájárulást szolgáltató tag a hozzájárulás szolgáltatásától számított öt éven át helytállni tartozik azért, hogy a társasági szerződésben megjelölt érték nem haladja[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2002. március 28.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 609
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,