Számviteli Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott átszervezés tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Átszervezés költségeinek elszámolása

Kérdés: A cég új telephelyen - változatlan tevékenységre - új üzemet épített. A régi üzemet felszámolták, a berendezéseket részben értékesítik, részben selejtezik, részben az új üzemben ismételten felszerelik. Hogyan kell elszámolni az üzem felszámolásával, az eszközök bontásával és felszerelésével kapcsolatos költségeket?
Részlet a válaszból: […]tevékenység, az ezzel összefüggésben felmerülő költségeket pedig alapítási-átszervezési költségként kell elszámolni. A kérdéshez kapcsolódóan, átszervezésnek minősül a régi üzem felszámolása, a vállalkozáson belül (egyik telephelyről a másik telephelyre) áthelyezendő használatban lévő gépek, gépi berendezések és felszerelési tárgyak alapozásának megszüntetése (feltörése), ezen használt tárgyi eszközök leszerelése, majd áthelyezés utáni alapozása, szerelése, üzembe helyezése, és az áthelyezéssel kapcsolatos szállítása. Az átszervezés költségei (a külső vállalkozó által számlázott összegek, saját tevékenység[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2001. május 17.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 186
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,