Számviteli Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott családi ház felújítása tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Családi ház felújításának, karbantartásának áfája

Kérdés: A 6417-es kérdésre adott válaszuk szerint - áfa szempontjából - a karbantartást is úgy kell családi ház esetében tekinteni, mint a felújítást. A családi házban adóköteles tevékenység folyik. A következő tevékenységek áfája levonható-e, vagy karbantartásnak minősül, és nem vonható le? Csapcsere, gázkészülék javítása, égő-, lámpacsere, bojler javítása, kulcsmásolás, redőny javítása, zuhanyozó-, kádcsere?
Részlet a válaszból: […]lakóingatlan (a családi ház is) állagjavítását és megóvását szolgáló, javítási és karbantartási jellegű eszközbeszerzés, szolgáltatás-igénybevétel is, függetlenül attól, hogy azt felújításnak, karbantartásnak nevezik, illetve más elnevezéssel illetik.Az Szt. 3. §-a (4) bekezdésének 8. és 9. pontja tartalmaz értelmező rendelkezést a felújításra, karbantartásra. A kérdésben felsoroltak, a csapcsere, a gázkészülék javítása, égő-, lámpacsere, bojler javítása, redőny javítása, zuhanyozó-, kádcsere, de még a kulcsmásolás is olyan javítási tevékenység (beleértve a javításhoz szükséges anyagok, a cserére kerülő eszközök beszerzését is), amelyet a családi ház rendeltetésszerű használata érdekében kell elvégezni, amely a folyamatos elhasználódás rendszeres helyreállítását eredményezi. Ezért azt karbantartásként kell elszámolni, és mint karbantartáshoz beszerzett anyagok, igénybe vett szolgáltatások[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2019. november 28.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 8078
Kapcsolódó összes tárgyszó: , ,