Számviteli Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

Bevételnek nem számító tételek (eva)

Szöveg nagyítása Szöveg kicsinyítése Nyomtatás
A válaszadás időpontja: 2004. február 5. (Számviteli Levelek 76. szám, 1582. kérdés)

Olvasói kérdés Hogyan változtak a bevételnek nem számító tételek? Van-e változás az értékpapír-értékesítést illetően abban, hogy mi minősül bevételnek?

ÍGY OLVASHATJA A TELJES VÁLASZT...
ha nem előfizetőnk a teljes választ elküldjük e-mailen évente egyszeri alkalommal
...ha látogató: elküldjük e-mailen*
*ingyenes választ
évente csak egyszer küldünk.
Válasz (részlet): […]tag vagyoni hozzájárulása) nemcsak az átvételkor, hanem a visszaszolgáltatáskor (például a nyújtott kölcsön, hitel visszafizetett összege) sem számít bevételnek. Az Szt. hatálya alá nem tartozó adóalanyok számára kedvező új szabály szerint az evaalanyiságuk előtt megszerzett értékpapír átruházásakor csak az a rész minősül bevételnek, amely meghaladja az eva választása előtt - az evaalanyiság[…]

Figyelmébe ajánljuk

Az eva hatálya alá bejelentkezett önálló bírósági végrehajtó munkadíja és költségátalánya fejében a végrehajtást kérőtől kapott előleget az Eva-tv. 6. §-a (3) bekezdésének a) pontja alapján nem bevételként tartjuk nyilván, mivel ezen összeget fő szabályként a...

Tovább a teljes cikkhez

Az evára történő áttéréssel kapcsolatosan hogyan értelmezendő a bevételi nyilvántartást választó, nem jogi személyiségű társaságok bevétele?

Tovább a teljes cikkhez

Az egyéni vállalkozó 2003-tól evaalany, a 2002. évben kiszámlázott számla áfatartalmát az utolsó bevallásban rendeznie kellett, ez evabevétel lesz-e? Az adóelőlegnél a korrekció érvényesíthető-e?

Tovább a teljes cikkhez

Evás egyéni vállalkozó esetében a vállalkozói igazolványában nem szereplő, egyéb tevékenységből származó bevétel hogyan adózik?

Tovább a teljes cikkhez

Ha nem találta meg amit keresett indítson új keresést

Kérdésfeltevés Kérdésfeltevés Nyomtatás Főoldalra Nyomtatás Nyomtatás A lap tetejére A lap tetejére