Számviteli Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott adószakértő tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Ki lehet adószakértő? Mérlegképes könyvelők regisztrálása

Kérdés: Változott-e az adószakértői működés engedélyezési rendje? Hogyan történik a mérlegképes könyvelők regisztrálása?
Részlet a válaszból: […]pénzügyi és számviteli szakmai oktatásról, képesítésről és minősítésről, a pénzügyi-számviteli tevékenységek szakképesítési feltételeiről, valamint az adószakértői működés engedélyezésének szabályairól szóló 10/1993. (IV.9.) PM rendelet alapján megszerzett pénzügyi tanácsadó (adó-, illeték- és vámszakon) szakképesítéssel, illetve a pénzügyminiszter ágazatába tartozó szakképesítések szakmai követelményeiről szóló, többször módosított 2/1995. (II. 22.) PM rendelet alapján megszerzett adótanácsadó, pénzügyi tanácsadó (adó-, illetékszakon) szakképesítéssel, továbbá 3 éves szakmai gyakorlattal, vagy okleveles könyvvizsgálói képesítést tanúsító oklevéllel rendelkezik. Az engedély iránti kérelmet a PM rendelet melléklete szerinti formanyomtatványon kell benyújtani a Pénzügyminisztérium ügyfélszolgálati irodáján (1051 Budapest, József nádor tér 2-4. tel.: 327-2388). Az engedély iránti kérelemmel kapcsolatos eljárási díj 3000 forint, amelyet a kérelem benyújtásakor kell befizetni a Pénzügyminisztérium 232-90145-4051 számú "Pénzügyminisztérium, Budapest" számlájára. Az engedély iránti kérelemhez mellékelni kell: az iskolai végzettséget, illetve a szakmai képesítést tanúsító oklevelet (bizonyítványt), vagy azok hiteles másolatát, a 3 hónapnál nem régebbi erkölcsi bizonyítványt, az eljárási díj befizetését igazoló csekket, a kiemelkedő szakismeret elbírálására és a szakmai gyakorlat igazolására alkalmas tartalmú és részletességű szakmai önéletrajzot, 1 db igazolványképet. Az új Szt. 151. §-ának[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2001. július 26.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 282
Kapcsolódó összes tárgyszó: , ,