Számviteli Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

2 találat a megadott autógumi tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Autógumik cseréjének elszámolása

Kérdés: Kétévente a természetes elhasználódás miatt a cég kisteherautóin a gumiköpenyt cserélni kell. Az új autógumit anyagköltségként, javításként kell elszámolni? A vásárolt téli gumikat viszont beruházásként kell elszámolni?
Részlet a válaszból: […]tevékenység. Nyilvánvaló, hogy a kisteherautókra (a gépkocsikra) vásárolt téli gumik nem eredményezik a kisteherautó (a gépkocsi) bővítését, rendeltetésének megváltoztatását, átalakítását, élettartamának, teljesítőképességének közvetlen növelését, így azt nem szabad a kisteherautó (a gépkocsi) értékét növelő beruházásként elszámolni. A hivatkozott előírás szerint karbantartás mindazon javítási, karbantartási tevékenység, amelyet a rendeltetésszerű használat érdekében el kell végezni, amely a folyamatos elhasználódás rendszeres helyreállítását eredményezi. Ebből következően, a meglévő kisteherautó (gépkocsi) elhasználódott, elkopott autógumijainak cseréjét (az új gumik beszerzését készletként, majd[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2004. október 14.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 1880
Kapcsolódó tárgyszavak: ,

2. találat: Autógumik cseréjének elszámolása

Kérdés: Társaságunk meglévő gépkocsijához új gumikat vásárolt, mivel az autó eredeti gumijai elkoptak. Számvitelileg hogy kell kezelni ezt az esetet?
Részlet a válaszból: […]mindazon javítási, karbantartási tevékenység, amelyet a rendeltetésszerű használat érdekében el kell végezni, amely a folyamatos elhasználódás rendszeres helyreállítását eredményezi. Ebből következően, a meglévő gépkocsik elhasználódott, elkopott autógumijainak cseréjét (az új gumik bekerülési
A kérdésre adott teljes válasz megjelenítéséhez válasszon a jobb oldali lehetőségek közül,
az Így olvashatja a teljes választ...
...ha előfizetőnk jelentkezzen be felhasználónevének és jelszavának megadásával
illetve
...ha látogató elküldjük e-mailen önnek a választ, ekkor munkhelyi e-mail címének megadásával indíthatja el a folyamatot*
* ingyenes választ évente csak egyszer küldünk.[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2001. szeptember 6.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 316
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: , ,