Keresés eredménye

2 találat a megadott autógumi tárgyszóra
Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!
1. találat: Autógumik cseréjének elszámolása
Kérdés: Kétévente a természetes elhasználódás miatt a cég kisteherautóin a gumiköpenyt cserélni kell. Az új autógumit anyagköltségként, javításként kell elszámolni? A vásárolt téli gumikat viszont beruházásként kell elszámolni?
Részlet a válaszból: […]bővítését, rendeltetésének megváltoztatását, átalakítását, élettartamának, teljesítőképességének közvetlen növelését, így azt nem szabad a kisteherautó (a gépkocsi) értékét növelő beruházásként elszámolni. A hivatkozott előírás szerint karbantartás mindazon javítási, karbantartási tevékenység, amelyet a rendeltetésszerű használat érdekében el kell végezni, amely a folyamatos elhasználódás rendszeres helyreállítását eredményezi. Ebből következően, a meglévő kisteherautó[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2004. október 14.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 1880
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
2. találat: Autógumik cseréjének elszámolása
Kérdés: Társaságunk meglévő gépkocsijához új gumikat vásárolt, mivel az autó eredeti gumijai elkoptak. Számvitelileg hogy kell kezelni ezt az esetet?
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2001. szeptember 6.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 316
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: , ,