Keresés eredménye

3 találat a megadott téli gumi tárgyszóra
Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!
1. találat: Téli gumi elszámolása
Kérdés: Nagykereskedelmi cég 2018 nyarán újonnan beszerzett furgonjára október végén téli gumikat vásárolt. Hova kell könyvelni a szerviz számláját (4 db gumi+szerelés, centrírozás)? A szakanyagokban többféle válasszal találkoztam. Melyik a helyes?
Részlet a válaszból: […]érdekében történik, nem a raktárba történő beszállítást megelőzően felmerülő költség, így nem tartozik a beszerzési értékbe.A harmadik válasz: az első ízben történő beszerzés beruházás, és az eszköz értékét növeli. A furgon nem lesz értékesebb, nem ér többet, ha négy téli (nyári) autógumival többel rendelkezik, de a téli (nyári) autógumi a raktárban van. Más a helyzet akkor, ha a téli gumik kötelező beszerzését (meglétét) jogszabály írja elő (Magyarországon ilyen jogszabályi előírásról nem tudunk, a kérdező szerint Ausztriában van), akkor már az aktiválásnak, a rendeltetésszerű használatbavételnek a feltétele a téli gumik megléte, azok bekerülési értéke így beletartozik a gépjármű bekerülési (beszerzési) értékébe (mint tartalék alkatrészt[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2019. január 31.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 7814
Kapcsolódó tárgyszavak:
2. találat: Autógumik cseréjének elszámolása
Kérdés: Kétévente a természetes elhasználódás miatt a cég kisteherautóin a gumiköpenyt cserélni kell. Az új autógumit anyagköltségként, javításként kell elszámolni? A vásárolt téli gumikat viszont beruházásként kell elszámolni?
Részlet a válaszból: […]bővítését, rendeltetésének megváltoztatását, átalakítását, élettartamának, teljesítőképességének közvetlen növelését, így azt nem szabad a kisteherautó (a gépkocsi) értékét növelő beruházásként elszámolni. A hivatkozott előírás szerint karbantartás mindazon javítási, karbantartási tevékenység, amelyet a rendeltetésszerű használat érdekében el kell végezni, amely a folyamatos elhasználódás rendszeres helyreállítását eredményezi. Ebből következően, a meglévő kisteherautó[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2004. október 14.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 1880
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
3. találat: A téli gumik áfalevonása
Kérdés: A kft. személygépkocsit vásárolt, majd pár nappal később téli gumikat szerzett be. Levonható-e a téli gumik áfatartalma, ha az autót magáncélra nem használják?
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2001. július 12.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 267
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: , ,