Számviteli Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott cserélt áru tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Cserélt áru bizonylatolása

Kérdés: A vásárláskor a boltban a vevő áfás számlát kért munkahelyi elszámolásra. Féléves garanciaidőn belül visszahozza a cipőt, jogos a reklamációja, visszaadjuk a pénzt. Hogyan kell ezt helyesen bizonylatolni, hogy ne legyen ugyanazon árura kétszeres elszámolás a munkahelyen? Jóváíró számlát állítunk ki a pénz visszaadásakor, amelynek eredeti példányát a vevővel aláírás ellenében átvetetjük? Kell-e ragaszkodnunk - ez esetben - a vásárláskor kiadott eredeti számlához?
Részlet a válaszból: […]lehet, a számlát a könyvelést alátámasztó bizonylatként a munka­adónál (a cégnél) kell megőrizni. Ha a cipő a garanciális időn belül meghibásodik, ezt a munkavállaló (a vevő) hozza a munkaadója tudomására, és egyben írásban kérje ehhez a munka­adó hozzájárulását. Ezen hozzájárulás birtokában reklamáljon, és amennyiben jogos a reklamációja, a bolt a visszavett áruról (cipőről) számlával egy tekintet alá eső okiratot (helyesbítő, illetve sztornószámlát) állítson ki az eredeti számlára[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2010. június 24.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 4623
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,