Számviteli Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

2 találat a megadott gépi számla tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: A számlán szereplő adatok javítása

Kérdés: Zárt rendszerben előállított gépi számlákon lehet-e kézzel (golyóstollal, bélyegzővel aláírni) a vevő nevét, címét javítani? Levonható-e az ilyen számlában szereplő áfa?
Részlet a válaszból: […]adatbevitel nélkül a későbbiek során rögzítésre kerülnek. Nem engedhető meg, a bizonylati elv és a bizonylati fegyelem követelményeivel összeegyeztethetetlen, hogy más adatok szerepeljenek egy adott számlával kapcsolatosan a számla kibocsátójánál, mint a számla fogadójánál. Ebből már következik, hogy a kézzel módosított gépi számla nem tekinthető az előzetesen felszámított áfa összegét hitelesen igazoló dokumentumnak, és így annak alapján az adólevonási jog nem gyakorolható.Amennyiben a számlán szereplő adatokat (ideértve a vevő nevét, címét[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2002. szeptember 19.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 862
Kapcsolódó tárgyszavak: , , ,

2. találat: Tévesen kiállított gépi számlák helyesbítése

Kérdés: Az elrontott, tévesen kiállított gépi számlákat miként helyesbítsük, ha nem sztornószámlával, hogy a szigorú számadási kötelezettségnek is eleget tegyünk?
Részlet a válaszból: […]számla használhatatlan (összegyűrt, olvashatatlan), mivel az azokon szereplő adatok vagy már rögzítettek a könyvviteli nyilvántartásban, vagy újabb adatbevitel nélkül a későbbiek során rögzítődnek. Ilyen esetben - mindenképpen- helyesbítő számlát kell kiállítani.Az új Szt. 168. §-ának előírása nem korlátozza a szigorú számadási kötelezettséget csak a számlára. Nyilvánvaló, hogy szigorú számadási kötelezettség alá kell vonni a helyesbítő számlákat is, már csak azért is, mert sem az Áfa-tv., sem a számviteli törvény nem használja a sztornószámla kifejezést.A szigorú számadás alá vont[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2002. február 14.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 549
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: , , , ,