Számviteli Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

Keresés eredménye

2 találat a megadott számla javítása tárgyszóra
Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!
1. találat: A számlán szereplő adatok javítása
Kérdés: Zárt rendszerben előállított gépi számlákon lehet-e kézzel (golyóstollal, bélyegzővel aláírni) a vevő nevét, címét javítani? Levonható-e az ilyen számlában szereplő áfa?
Részlet a válaszból: […]adatbevitel nélkül a későbbiek során rögzítésre kerülnek. Nem engedhető meg, a bizonylati elv és a bizonylati fegyelem követelményeivel összeegyeztethetetlen, hogy más adatok szerepeljenek egy adott számlával kapcsolatosan a számla kibocsátójánál, mint a számla fogadójánál. Ebből már következik, hogy a kézzel módosított gépi számla nem tekinthető az előzetesen felszámított áfa összegét hitelesen igazoló dokumentumnak, és így annak alapján az adólevonási jog nem gyakorolható.Amennyiben a számlán szereplő adatokat (ideértve a vevő nevét, címét[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2002. szeptember 19.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 862
Kapcsolódó tárgyszavak: , , ,
2. találat: A számlán szereplő adatok változtatása
Kérdés: Egyik vállalkozásunk megrendelt egy eszközt olyan megjelöléssel, hogy nem a megrendelő lesz a használó. A számlát a szállító a megrendelő nevére állította ki, aki azt visszaküldte azzal, hogy a használó nevére kéri javítani. A javítás kézírással történt. Elfogadható-e ez?
Részlet a válaszból: […]értékesítés nettó árbevétele magában foglalja a vevőnek a szerződésben meghatározott feltételek szerinti teljesítés alapján kiállított, elküldött, a vevő által elismert, elfogadott számlában rögzített ellenértékkel egyező árbevételt. A leírtakból, a bizonylatokkal szembeni követelményekből egyértelműen következik, a számlán a vevő (a megrendelő) nevének kell szerepelnie oly módon, hogy a vevő (a megrendelő) a cégjegyzékbe bejegyzett adatokkal azonosítható legyen. Ha az eszköz jövőbeni használója nem a vevő (a megrendelő), hanem valaki más, akkor ezt a vevőnek és a használónak egymás között kell rendeznie. A szállító a számlán a vevő (a megrendelő) helyett nem szerepeltetheti a használó nevét. A kérdésként megfogalmazottakra a válasz: a már kibocsátott számlában szereplő adatok korrigálása, a vevő[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2002. február 14.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 548
Kapcsolódó tárgyszavak:
Kapcsolódó összes tárgyszó: , , ,