Számviteli Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

Keresés eredménye

A találat a megadott nyaraló tárgyszóra
Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!
A találat: Magántulajdonú nyaraló bérbeadása
Kérdés: Van-e lehetőség arra, hogy a kft. tulajdonosa a saját tulajdonában lévő nyaralót kiadja a kft.-n keresztül? Esetleg szerződéssel?
Részlet a válaszból: […]magánszemélyt megillető - jövedelemből (a bérleti díjból) az Szja-tv. 74. §-a alapján megállapítja a személyi jövedelemadót, azt levonja és befizeti. A kft. a bérbe vett nyaralót hasznosítja, kiadja. A nyaraló hasznosításából származó bevételt elkülönítetten mutatja ki. Természetesen, külön kell gyűjteni a nyaraló üzemeltetésével, működtetésével kapcsolatos, közvetlenül és közvetetten elszámolt költségeket (beleértve a magánszemélynek fizetett bérleti díjat) és ráfordításokat is. Az üzleti év végével össze kell vetni a nyaraló hasznosításából származó bevételt a hasznosítás érdekében felmerült költségekkel, ráfordításokkal. Amennyiben a hasznosítás[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2004. április 29.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 1696
Kapcsolódó tárgyszavak: , ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: , ,