Számviteli Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

2 találat a megadott elektronikus szolgáltatás tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Könyvelési anyag elektronikus formában

Kérdés: 2020 októberében egy egyéni vállalkozó elvitte a könyvelési anyagát, az új könyvelő ugyanazt a programot használta. Átadtam neki az eddigi könyvelést, a 2020. évet, elektronikusan. Most felváltva zaklatnak (az új könyvelő és a volt ügyfél), az elmúlt 5 évi könyvelési anyagot elektronikus formában kérik. Jogi útra szeretnék terelni, ha 5 napon belül nem adom át! A papíralapú könyvelési anyagot minden évben visszakapta az ügyfél.
Részlet a válaszból: […]könyvviteli szolgáltatás nyújtására vállalkozott. Ennek a szolgáltatásnak a körébe beletartozik az alapbizonylatok feldolgozása, a különböző nyilvántartások vezetése is, függetlenül attól, hogy az milyen formában történik. A bizonylatok elektronikus úton történő feldolgozása során keletkezett bizonylatok is a könyvelést megrendelő egyéni vállalkozó tulajdonát képezik, a könyvelő nem jogosult azt visszatartani. Az ügyfél esetleges ellenőrzését lehetetlenné teszi, ha nem állnak a rendelkezésére[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2021. március 25.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 8468
Kapcsolódó tárgyszavak:

2. találat: Külföldi szolgáltatások áfája

Kérdés: Társaságunk elektronikusan teljesített szolgáltatásokat nyújt. Kérdésem a társaság részére beérkező számlákkal kapcsolatos. Áfa tekintetében hogyan kell kezelni egy másik tagállamból, illetve harmadik országból érkező, pl. hirdetési szolgáltatást vagy szoftverfrissítést tartalmazó számlákat?
Részlet a válaszból: […]szolgáltatást saját nevében megrendelő gazdasági tevékenységének székhelye határozza meg. Jelen esetben ez társaságuk, amelyik belföldi illetőségű. A teljesítés helye tehát Magyarország, és amennyiben sem a másik tagállami, sem pedig a harmadik országbeli partnerüknek nincs székhelye, illetve a teljesítéssel érintett telephelye Magyarországon, úgy társaságuknak "szolgáltatásimport" jogcímén általánosforgalmiadó-fizetési kötelezettsége keletkezik[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2007. április 19.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 3079
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,