Számviteli Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

Keresés eredménye

2 találat a megadott lapkiadó tárgyszóra
Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!
1. találat: Nyomdai anyagköltség elszámolása
Kérdés: Lapkiadó vállalat, mint vevő, elszámolhatja-e anyagköltségként a lapok gyártásáról szóló nyomdaszámlában feltüntetett anyagellenértéket, ha a számla külön-külön tartalmazza az anyagköltséget, a gyártási költséget és a fuvart?
Részlet a válaszból: […]felé a lapok gyártásához szükséges konkrét termékeket (például a papírt), továbbá elszállítja Önökhöz a kész lapokat, akkor a számla külön-külön tételben tartalmazza a nyomda szolgáltatásának, továbbá a nyomda által vásárolt és értékesített konkrét terméknek (például a papír), valamint a szállítási szolgáltatásnak az ellenértékét és annak az áfáját. Ilyen számla alapján Önök az igénybe vett szolgáltatás (a nyomda szolgáltatása, a szállítás), továbbá a konkrét termék bekerülési értékét könyvelik. Hangsúlyozni kell, csak konkrét termék értékesíthető és vehető meg, a kérdés szerint a számlában szereplő anyagköltséget nem lehet eladni és nem lehet beszerezni. Ebből következően, ha a nyomda Önök felé anyagköltséget[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2001. május 31.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 203
2. találat: Könyvkiadók nyomdaköltsége
Kérdés: 2000-ben a könyvkiadóknál a nyomdaköltség alvállalkozói díjnak számított. 2001-ben hogyan kell könyvelni, mivel az nem továbbszámlázott tevékenység?
Részlet a válaszból: […]könyvkiadóknál 2000-ben sem volt alvállalkozói teljesítmény. Így az elszámolása sem változik 2001-ben, igénybe vett (anyagjellegű) szolgáltatások
A kérdésre adott teljes válasz megjelenítéséhez válasszon a jobb oldali lehetőségek közül,
az Így olvashatja a teljes választ...
...ha előfizetőnk jelentkezzen be felhasználónevének és jelszavának megadásával
illetve
...ha látogató elküldjük e-mailen önnek a választ, ekkor munkhelyi e-mail címének megadásával indíthatja el a folyamatot*
* ingyenes választ évente csak egyszer küldünk.[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2001. május 3.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 163