Számviteli Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

Keresés eredménye

3 találat a megadott külföldi teljesítés tárgyszóra
Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!
1. találat: Német telephelyen végzett munkák elszámolása
Kérdés: Egy magyarországi cégnek 1989 óta telephelye van Németországban, ott adószámmal rendelkezik. Németországban ingatlanokon végez építés-szerelést, felújítást. Az eddigi gyakorlat szerint a németországi telephely adatait nem vették figyelembe a hazai könyvelésnél. Természetesen a bizonyos tételeket a felmerülés helyén vettük figyelembe. Helyesen jártunk-e el?
Részlet a válaszból: […]eseményét a magyar társaság könyveiben és beszámolóiban szerepeltetni kell a külföldi telephely nyilvántartásában is (éppen a külföldi adóbevallások alátámasztására) és belföldön is, a társaság vagyoni, pénzügyi és jövedelmi helyzetének megbízható és valós bemutatásához, és nem utolsósorban a külföldön végzett tevékenység belföldi
A kérdésre adott teljes válasz megjelenítéséhez válasszon a jobb oldali lehetőségek közül,
az Így olvashatja a teljes választ...
...ha előfizetőnk jelentkezzen be felhasználónevének és jelszavának megadásával
illetve
...ha látogató elküldjük e-mailen önnek a választ, ekkor munkhelyi e-mail címének megadásával indíthatja el a folyamatot*
* ingyenes választ évente csak egyszer küldünk.[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2005. július 21.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 2261
2. találat: Külföldön végzett közúti mentés áfája
Kérdés: A társaság külföldön végzett közúti mentéshez kapcsolódóan szállítási költséget terhel tovább magyarországi megrendelőinek. Ilyenkor 0, vagy 25 százalékos áfakulcsot kell alkalmazni?
Részlet a válaszból: […]közúti mentés kapcsán végzett fuvarozási szolgáltatás esetén is azt kell tehát vizsgálni, hogy a vállalt fuvar kezdő- és végpontja közötti útszakasz kizárólag külföldre esik-e. Ebben az esetben ugyanis a szolgáltatás a külföldi teljesítés miatt az Áfa-tv. hatályán kívüli, tehát a társaság a magyar megrendelőjének kiállított számlában áthárított áfát nem tüntet fel. Abban az esetben, ha a felek közötti szerződésben belföldi útszakaszra is felszámítják[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2003. november 13.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 1487
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
3. találat: Külföldi teljesítések figyelembevétele
Kérdés: Társaságunk mérnöki szolgáltatást nyújt, döntően külföldi megrendelők részére. Azzal, hogy az Áfa-tv. az éves bevallókra vonatkozó összeghatárba 2003-tól beleérti a külföldön teljesített szolgáltatások ellenértékét, a visszaigénylésre jogosító összeghatárba is beszámítható a külföldre teljesített szolgáltatásból származó bevétel?
Részlet a válaszból: […]áttérés gyakoribb bevallásra ugyanakkor csak az éves bevallás benyújtásával egyidejűleg volt lehetséges. Ezért 2003. január 1-jétől a külföldön teljesített termékértékesítés, valamint nyújtott szolgáltatás értékét figyelembe kell venni az éves bevallóknál azzal, hogy a visszaigénylési feltételek között szereplő 4 millió forintos értékhatárba ezen értékesítések továbbra sem számíthatók be. A visszaigénylés feltételeinél ugyanis az Áfa-tv. továbbra is a 28-29. §-okban meghatározott adómérték alá tartozó termékértékesítés[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2003. február 6.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 1081
Kapcsolódó tárgyszavak: ,