Keresés eredménye

4 találat a megadott szolgálati lakás tárgyszóra
Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!
1. találat: Ingyenesen biztosított szolgálati lakás
Kérdés: Változott-e a saját dolgozónak ingyenesen adott szolgálati lakás adó- és járulékvonzata 2011-ben?
Részlet a válaszból: […]kifizető tulajdonát képező szolgálati lakás, amely lakóhelyiségenként egynél több, a kifizetővel munkaviszonyban vagy munkavégzésre irányuló más jogviszonyban lévő olyan magánszemély elhelyezésére szolgál, akinek nincs lakóhelye azon a településen, ahol munkahelye van. Így a saját dolgozónak ingyenesen adott szolgálati lakás adómentes, ha a saját dolgozó munkaviszonyban van, és nincs lakóhelye azon a településen, ahol a munkahelye van. Áfa szempontjából viszont az ingyenesen nyújtott szolgálati lakás használata mint szolgáltatás csak akkor áfamentes, ha az ingatlan bérbeadását előzetesen nem tette[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2011. március 24.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 4959
Kapcsolódó tárgyszavak:
2. találat: Szolgálati lakás adókötelezettsége
Kérdés: Egy bt. lakást vásárolt, melyet szolgálati lakásként tart nyilván, és utána értékcsökkenést számol el. A lakásban a bt. egyik munkavállalója és egyben tagja lakik. Milyen adófizetési kötelezettségek terhelik a bt.-t?
Részlet a válaszból: […]jogszabályok előírásai szerint kötelezően kell biztosítaniuk a munkáltatóknak a velük munkaviszonyban vagy munkavégzésre irányuló más jogviszonyban lévő magánszemélyek részére. Egyéb esetben abból lehet kiindulni, hogy ha az elvégzendő feladatnak (a "szolgálatnak") van olyan kötelező lényegi eleme, amely egymást váltó személyekkel történő ellátás esetén meghiúsulna, így az ilyen lényegi elem szempontjából meghatározó személy állandó jelenlétének előfeltétele a lakhatás, ezért az adómentesség alkalmazható. Jogszabályi előírás hiányában nem tekinthető az szja szempontjából (adómentes)[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2007. március 22.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 3038
Kapcsolódó tárgyszavak:
3. találat: Térítés nélküli lakáshasználat alkalmazottnak
Kérdés: A patikaépület egy részében kialakított szolgálati lakást a gyógyszertárat üzemeltető bt. térítés nélkül bocsátja az alkalmazott rendelkezésére. Milyen adóvonzatok vannak? Elszámolható-e a közüzemi számla a bt. költségei között?
Részlet a válaszból: […]szálláshely, amely lakóhelyiségenként egynél több, a kifizetővel munkaviszonyban lévő olyan magánszemély elhelyezésére szolgál, akinek nincs lakóhelye azon a településen, ahol a munkahelye van; nem munkásszállás az a szálláshely, ahol a kifizető olyan magánszemélyt, illetve ennek hozzátartozóját szállásolja el, akivel a Tao-tv. szerinti kapcsolt vállalkozásnak minősülő esetekben meghatározott kapcsolat áll fenn. Az alkalmazottnak ellenérték nélkül nyújtott lakáshasználat - akár személyijövedelemadó-köteles, akár nem - a Tao-tv. 3. számú melléklete B) fejezetének 3. pontja alapján a vállalkozás érdekében felmerült költség, tehát azzal az adózás előtti eredményt nem kell növelni az[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2001. november 22.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 442
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
4. találat: Szolgálati lakás bérleti díja
Kérdés: Szolgálati lakás bérlőjétől a közüzemi költségen felül szükséges-e bérleti díjat kérni? Ha igen, mi a bérleti díj minimális összege? Bérleti díj hiányában milyen közterhek merülnek fel?
Részlet a válaszból: […]kivéve - a lakást az Szja-tv. 69. §-ának (1) bekezdésében meghatározott értéknél (szolgáltatás esetében az általános forgalmi adót is tartalmazó közvetlen költség, ennek hiányában a szokásos piaci ár) kedvezőbb áron adja bérbe (haszonkölcsönbe), akkor természetbeni juttatást adott. A természetbeni juttatás után a kifizetőnek (a szolgáltatást nyújtónak) 44 százalék személyi jövedelemadót és - ha a bérbe vevő (a haszonkölcsönbe vevő) biztosított [például[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2001. július 12.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 270
Kapcsolódó tárgyszavak: , ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: , , ,