Számviteli Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott csomagolóanyag tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Csomagoláshoz használt termékek áfája

Kérdés: Cégünk faipari termékek gyártásával és értékesítésével foglalkozik. A félkész és késztermékek csomagolásánál a sérülésmentes szállítás érdekében egységcsomagonként a rakatok alá bekerül egy db natúr lap (ún. takarólap), mely csomagolóanyagként beépül az értékesítendő termék önköltségébe, azt külön a vevőknek nem számítjuk fel. Az árak azonban a fentiek szerint csomagolt termékekre vonatkoznak. Helyesen gondoljuk-e, hogy a csomagolóanyagként felhasznált natúr lapok után nem kell az áfát felszámítani?
Részlet a válaszból: […]kérdésben leírt módon történhet, így a szerződés szerinti teljesítés ellenértéke az árbevétel, az árbevétel alapján felszámított áfa pedig az adófizetési kötelezettség. A csomagolóanyag után az áfát akkor kell külön felszámítani, ha azt külön tételben számlázzák, illetve göngyölegként használják. Számviteli elszámolás szempontjából meg kell jegyezni a következőket: a rakatok alá elhelyezett natúr lap (ún. takarólap) az értékesítéshez szükséges, és így az értékesítéssel kapcsolatos külön költségnek minősül, ezért a natúr lap bekerülési értékét (beszerzési értékét, előállítási költségét)[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2003. november 27.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 1489
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,