Számviteli Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

2 találat a megadott tárgyieszköz-vásárlás tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Tárgyi eszköz vásárlása alanyi mentességgel

Kérdés: Tárgyi eszközt vásároltam. A számlán alanyi mentesség szerepel. Helyes ez így? Ha nem helyes, kinek a felelőssége?
Részlet a válaszból: […]olyan ingó termék, amely vállalkozáson belüli rendeltetésszerű használatot feltételezve, legalább 1 évet meghaladó időtartamban szolgálja a gazdasági tevékenység folytatását.A kérdésből nem derül ki, hogy konkrétan milyen eszközről van szó. A fogalomból következően azonban nem biztos, hogy ami a vevőnél tárgyi eszköz, az az eladónál is tárgyi eszközként funkcionált. A tárgyi eszköz értékesítése sem eredményez minden esetben tényleges adófizetési kötelezettséget (például használt beépített ingatlan értékesítése, ami egyébként is adómentes). Ebben[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2015. június 25.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 6695

2. találat: Tárgyieszköz-vásárlás részletre

Kérdés: Hogyan kell könyvelni a tárgyi eszköz részletre történő vásárlását? Az áfát mikor igényelheti vissza?
Részlet a válaszból: […]elsődlegesen a beruházási szállítóval szemben elszámolnia (T 161 - K 455).Ha az eladó és a vevő az Áfa-tv. 58. §-a alapján részletfizetésben állapodtak meg, az áfa szempontjából teljesítés az ellenérték megtérítésének esedékessége, amelyre az adott részlet vonatkozik. Mivel a fizetendő áfa, illetve az előzetesen felszámított, levonható áfa bizonylata a számla, ezért az eladónak a részletfizetés időpontjával olyan számlát kell kibocsátania, amely számla tartalmazza az adott részletfizetés összegét, mint az áfa alapját[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2013. május 30.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 5871
Kapcsolódó tárgyszavak: ,